Akrep
Akrep yeryüzünün böcek türleri bakımından en zehirli ve bu zehri en çabuk enjekte edebilen eklembacaklı böcek türüdür. Akrep türüne göre değişen renklerde sıcak ve soğuk iklimde uzun süre yaşayabilme gücüne sahip sürüngendir. Akrep vücut yapısı boyuna oranla çok fonksiyonlu (4 çift ayak ve kıskaç,6 çift göz) kuyruğunda bir zehir torbası ve zehirli iğnesi bulunan canlı türüdür. Akrep boyu 5 ila 7 cm arası değişir. Akrep algılama yeteneği müthiş güçlü sezgisel nitelikleri ön planda bir hayvandır. Ak rep beslenmesi yanında bünyesinde diğer canlılardan tehlike algıladığında zehirli iğnesini çekinmeden kullanır. Akrep yılın her mevsimi görülebilir. Akrepler ayrı eşeylidir, dişilerde döllenme vücut içindedir. Akrepler 1 defasında yüzlerce yumurta dölleyebilirler. Akreplerin doğaları gereği yumurtalardan çıkan yavruların ilk besin maddeleri anneleridir. Akreplerin ortak özellikleri inanılması güç algı yetenekleridir. Akreplerin tüm türleri zehir içeriklidir. Semptomlarında mutlaka zehirli sonuçlar beklenmelidir. Akrep beslenmelerinin ana kaynağı böceklerdir. Yaşam alanları genelde toprak çukurlar, taş, bina, beton zeminler kaya ve toprak altlarıdır. Buralarda avlarını beklerler. Yağmurlu havalarda suyla temas halinde yeryüzüne yayılırlar. Yaşadığımız mekânlara gelmeleri yuva yapmak ve barınmak içindir ki başarılı olurlar ve kısa zamanda emellerine ulaşırlar. Akrepler kendilerini savunabilen yaratıcı hayvanlardır. Onlar la mücadelede daha üstün yaratıcı özelliğe sahip olan insanlarla yola çıkılmalıdır. Firmamız BİYOSAN ÇEVRE SAĞLIK olarak bu tür yaratıcı çalışanları bünyesinde barındırarak sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.
Sağlığımıza zararları:
Akrep sokması ülkemizde nadir vakalardan biride olsa sokulma durumunda önem taşıyan sonuçlar arz etmektedir. Akrep sokması ufak bir yara gibi görünse de aslında büyük problemlere yol açar. Kişinin vücut yaşı, akrebin türü ve sokulan alanda hayati organların olup olmadığı akrep sokmalarında ki sonucu tetikler. Akrepler bünyelerinde merkezi sinir sistemimizi etkileyen bir zehir türünü barındırırlar. Akrep zehiri vücudumuza girdiği an itibarı ile şiddetli bir ağrı hissedilir. Bu ağrı yanma hissi verir. Takip eden süreçte vücutta kramplar, kas hareketlerinde istemsiz davranışlar, kusma ishal, nabzımızın bir anda 150 lere varması, nefes alım zorluğu, bünyemizde elimizde olmayan şuur kaybı gibi hoş olmayan sonlanmalar olur. Bir akrebin insanı sokması sonucu müdahalede geç kalınırsa 30 dk .da ölüm gerçekleşir. Akreplerin kabuk zırhları uv ışınları üstüne tutulduğunda geri püskürtür. Bu sayede zeminlere uv ışını yansıtmayla akrep yer tespiti yapılabilir. Akrep türlerinin genel yapısında sokma anında ölüm faktörü mevcuttur, bu hayvanlar bize zarar vermeden bizim onları imhamız tabiat gereğidir. Firmamız BİYOSAN ÇEVRE SAĞLIK olarak bu gerekliliği yerine getirmeyi sizlerinde destekleriyle başarma gücüne sahiptir.
Mücadele yöntemleri:
Akreplerin ölümcül bir haşere olması sebebiyle mücadelede kesinlikle fevri davranılmamalıdır. Akrep zehirli olmasının yanında bir o kadar da çeviktir ve fiili mücadele olumsuz sonuçlar doğurur. Akreplerle mücadelede basit ilaç türleri varlık üzerinde dirence sebep olabilir bu sebeple akrep üzerinde uygun ilaç ve uygun doz kullanımı yapılmalıdır. Bu profesyonel bir iştir, akrebin yoğun olduğu ve yaşam sahası olarak bilinen yerler dezenfekte edilmelidir bunlar ekipmanları hazır bilinçli ilaçlama elemanlarınca yapılmalıdır, kesinlikle tarım ilacı kullanılmamalıdır. Firmamız BİYOSAN ÇEVRE SAĞLIK olarak sizleri bu ölümcül varlıktan kurtarmaya hazırdır.